Nyheter

Finbesök av naturvinsgurun Pontus Elofsson

Onsdag 18 januari får Teaterkällaren finbesök av sommeliern Pontus Elofsson – Nomas före detta chefssommelier och ett av Sveriges största namn i vinsammanhang.

Sedan några år tillbaka driver Pontus naturvinsföretaget Rosforth & Rosforth i Köpenhamn som importerar ett brett utbud av ekologiska, biodynamiska och naturliga viner. Under sitt besök i källaren kommer han bjuda in tolv personer för en exklusiv så kallad chef´s table-middag kombinerad av dryckesrekommendationer från Rosforth & Rosforth’s portfölj.

Under sin tid som chefssommelier på Noma hade Pontus en avgörande roll i introducerandet av naturviner och var med och formade såväl deras vinlista som vinfilosofi. I hans bok ”På Noma får man vin med klumper i”  berättar han historien om sitt liv och det som format honom till den vinkännare han är i dag.